miting_komrat15.04 (1)

18.04.2025, tarafından yazılı , CÜMNE, POLİTİKA BÖLÜMÜ, 2061 KERÄ BAKILMIŞ

Gagauziyanın hem mutlulu geleceemizin için miting

Çiçek ayın 16-da Komratta, Başkannık binasının önündeki meydanda, geçti büük bir miting Moldova Respublikasının Konstituțiya sudun 1994-cü yılın Kırım ayın (dekabri) 23-dä Moldova Parlamentı tarafından kabledilän “Gagauziya (Gagauz Yeri) özel hak statusu” Zakonun 21 hem 25 statyalarını ortadan kaldırılması için hem Gagauziya Başkanın aresttan kolverilmesi için.

Mitingın bir uuru vardı: Gagauziyanın hem mutlulu geleceemizin korunması hem da “Gagauziya (Gagauz Yeri) özel hak statusu” Zakonunu korumak hem Gagauziya Başkankasını arest altından kurtarmak.

Mitingın sonunda Moldova Respublikasının Konstituțiya sudun 1994-cü yılın Kırım ayın (dekabri) 23-dä Moldova Parlamentı tarafından kabledilän “Gagauziya (Gagauz Yeri) özel hak statusu” Zakonun 21 hem 25 statyalarını ortadan kaldırılması için hem Gagauziya Başkanın aresttan kolverilmesi için bir rezolüțiya kabledildi.

Nicä açıkladırlar mitingı hazırlayannar, onda pay aldı Gagauziyanın kasabalarından hem küülerindän binnärlän insan.
miting_komrat15.04 (2) miting_komrat15.04 (3) miting_komrat15.04 (4) miting_komrat15.04 (5)

BİR CUVAP YAZIN